Συνταγές

Ψητό κρέας σαν λουκούμι Ελαζίγ

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε συνταγή ψησίματος κρέατος σαν λουκούμι Elazig;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ;

Αφού ψιλοκόψουμε το κρέας, το παίρνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό για να το σκεπάσει, το ανακατεύουμε για ένα-δυο λεπτά, αφαιρούμε το ματωμένο νερό και το φιλτράρουμε, ας επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία 2 φορές. Έτσι, δεν θα υπάρχει λασπωμένη εμφάνιση στο νερό κατά το μαγείρεμα του κρέατος μας.

  1. Αρχικά βάζουμε το κρέας στη ζεσταμένη κατσαρόλα μας και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να βγάλει τα ζουμιά του και το ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε το λάδι.
  2. Χωρίζουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε πάνω στο κρέας μας, που απορροφά το ζουμί του και ροδίζει.
  3. Αφού το ανακατέψετε μια-δυο φορές, προσθέστε τόσο ζεστό νερό για να το σκεπάσει.
  4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Κοιτάξτε, συνεχίζουμε να προσθέτουμε αρκετό νερό για να το σκεπάσει καθώς απορροφά το νερό.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο μέχρι να λιώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  6. Ανάλογα με το κρέας σας, ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να μειωθεί ή να παραταθεί. Ας το μαγειρεύουμε ελέγχοντας κατά διαστήματα και όταν είναι κοντά στο ψήσιμο προσθέτουμε το κύμινο και όταν φύγει τελείως το νερό ρίχνουμε το αλάτι.

Αν ακολουθήσετε τα κόλπα, το κρέας σας θα είναι απαλό σαν λουκούμι.

Καλή όρεξη ήδη ????❤

Ψητό κρέας σαν Ελαζίγ λουκούμι με φωτογραφία

Ψητό κρέας σαν λουκούμι Ελαζίγ
Ψητό κρέας σαν λουκούμι Ελαζίγ
Ψητό κρέας σαν λουκούμι Ελαζίγ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button